FORMATGERIA GAZTAÑADITXULO

El caseriu Gaztañaditxulo està situat en Idiazabal, localitat de Goierri, en un entorn natural format de boscos i prats. Aquest és precisament el recurs natural que ens uneix intensament a la nostra forma de vida: el pasturatge.

Mantenint els costums dels nostres ancestres i combinant-los amb les novetats tecnològiques, el nostre objectiu és aconseguir una llet de gran qualitat sempre d’acord amb la bio-sostenibilitat. En fer cada formatge desitgem que el consumidor gaudeixi també del treball, l’esforç i la forma de vida que hi ha darrere del seu sabor.
PASTURATGE:

Gaztainaditxulo queso gazta idiazabal

Hem convertit el treball dels nostres ancestres en la nostra forma de vida, mantenint la tradició cultural que segueix viva des del neolític i adaptant-la a les eines i recursos d’a-vui dia. L’explotació es duu a terme amb recursos moderns, però procurem mantenir l’essència del pasturatge, respectant els ritmes de la naturalesa i els animals.
⇒ llegir més...

FORMATGERIA:

Gaztainaditxulo queso gazta idiazabal

El nostre formatge té des del 2009 la denominació d’origen Idiazabal, la qual cosa certifica que s’elabora amb llet crua d’ovella lacha i compta amb totes les garanties del consell regulador. Així mateix, som socis de Artzai-gazta, la qual cosa acredita el caràcter artesà dels nostres productes.

Llet crua:
El formatge Idiazabal s’elabora amb llet crua d’ovella latxa o carranzana.
⇒ llegir més...

EL CASERIU:

Gaztainaditxulo queso gazta idiazabal

El caseriu Gaztañaditxulo té 150 anys i sempre ha estat lligat al pasturatge i l’agricultura. Aquest projecte va tirar a caminar en l’antiga quadra que hi havia en el caseriu, però conforme el projecte adquiria força, va ser necessari construir una nau que assegurés el benestar del ramat. Procurem mantenir les instal•lacions originals del caseriu, malgrat condicionar nous espais. És mostra d’això la broda (cabanya de pastor) que està a 200 metres del caseriu i s’utilitza encara com a quadra;
⇒ llegir més...


GAZTAÑADITXULO
GAZTANDEGIA - QUESERÍA

Caserío Gaztañaditxulo
20213 IDIAZABAL (Gipuzkoa)


Gaztainaditxulo queso gazta idiazabal

Gaztainaditxulo queso gazta idiazabal telefono

barandiaranander@gmail.com